Kako izbrati pravi stolček za hranjenje?

Kako izbrati pravi stolček za hranjenje?

Kako izbrati pravi otroški stolček za hranjenje?

Veliko staršev že v času nosečnosti preučuje različne vozičke, posteljice, lupinice – pripomočke, ki jih bodo potrebovali takoj po rojstvu otroka. Nakup ostalih otroških potrebščin pa običajno prestavijo na obdobje, ko jih bodo dejansko potrebovali – češ, da bo kasneje še veliko časa za to. Vendar pa temu pogosto ni tako. Kasneje, ko se nam pridruži mali nadobudnež, nam namreč primanjkuje časa in energije. Takrat nam je velikokrat žal, da nismo tudi za preostale zadeve poskrbeli že prej.

Eden takih pripomočkov je na primer stolček za hranjenje – absolutno nepogrešljiv kos opreme, ki bo otroku in vam služil kar nekaj časa. Zato je zelo pomembno, da nakup ni lahkomiseln, ampak mu posvetimo kar nekaj naše pozornosti in raziskovanja.

Če ste ravno pri izbiranju otroškega stolčka za hranjenje, smo vam celotno »predpripravo« malce olajšali in za vas pripravili seznam nepogrešljivih lastnosti, ki jih morate obkljukati pred nakupom. Naredili smo pravo mini analizo in razkrivamo vam glavne lastnosti, na katere morate biti pozorni:

1. Varnost

Kadar gre za izdelke za otroke, je varnost na prvem mestu. Kakšen pa je varen otroški stolček? Vsekakor mora biti stabilen in imeti zanesljiv sistem varnostnih pasov. Malčki so v tem obdobju kar živahni in kar hitro se lahko skobacajo iz stolčka, padejo in poškodujejo.

2. Enostavno čiščenje

Oblazinjeni stolčki z neodstranljivimi tkaninami so lahko lepi na izgled, vendar se kar hitro izkažejo za nočno moro staršev. Pri hranjenju otroka bo hrana pristala povsod, tudi tam, kjer si sprva res ne predstavljate. Zato je možnost enostavnega in hitrega čiščenja nujna. Če imate možnost, izberite tak stolček, ki ga boste po vsakem hranjenju lahko enostavno obrisali z vlažno krpo.

3. Udobje

Stolček mora biti udoben, da malček lepo sedi v njem, se počuti varnega in mu je prijetno. Najboljši so stolčki, ki imajo nastavljivo višino sedeža, tako stolček raste z vašim otrokom in je vedno nameščen v optimalno pozicijo. Obstajajo pa tudi taki stolčki, ki imajo možnost nastavljivega naklona sedeža. To je priročno predvsem na začetku uvajanja goste hrane, ko dojenček še ne sedi samostojno in ga ni priporočljivo posedati.

4. Enostaven za uporabo

Preverite, ali je stolček premičen, da ga lahko kadarkoli premaknete. Praktično je, da ima kolesca in sicer taka, ki se zaradi varnosti lahko enostavno zaklenejo. Koristno je tudi, da je stolček zložljiv in ga lahko pospravite, ko ga ne potrebujete. Bodite pozorni na to, ali je pladenj snemljiv in ali ima primerne dodatke (kot je držalo za hrano in pijačo), ki vam bodo prišli prav v prvi fazi uvajanja hrane.

5. Mora vam biti všeč

Dizajn vsekakor ni najpomembnejša stvar pri izbiri stolčka za hranjenje, vendar priporočamo, da tudi temu vidiku namenite nekaj pozornosti. Stolček bo zasedal pomembno mesto v vašem domu in uporabljali ga boste večkrat dnevno - zato je veliko lažje, da vam je tudi izgled všeč.

Naše priporočilo

Eden izmed stolčkov, ki zadostijo zgoraj opisanim pogojem, je eleganten Oribelov stolček za hranjenje Cocoon.

Slednji omogoča tri položaje naslona in posledično kar tri različne načine uporabe. Ko je vaš otrok še dojenček, vam bo Cocoon služil kot udoben počivalnik za kratke počitke, medtem, ko boste vi kaj postorili po kuhinji. Ko boste začeli z uvajanjem goste hrane, bo nadvse koristno držalo za hrano in pijačo, kamor boste lahko odložili skledico. Velik odstranljiv pladenj pa bo popoln za obdobje samostojnega hranjenja.

Stolček Cocoon omogoča tudi šest nastavitev višine in tako raste z vašim malčkom - spremljal vas bo kar do otrokovega 3. leta starosti. Njegov modern dizajn se odlično poda v vsak dom, ena njegovih glavnih prednosti pa je ta, da ga je res zelo enostavno očistiti. Več o stolčku Oribel Cocoon si lahko preberete tukaj - https://mamaa.si/hranjenje/stolcki-za-hranjenje

Ekipa Mamaa.si